Над 5 хил. деца от Сливен се включихав превантивни дейности

...
Над 5 хил. деца от Сливен се включихав превантивни дейности
Коментари Харесай

Над 5 хил. деца от Сливен се включиха в превантивни дейности за спорт, екология, здраве 

Над 5 хиляди деца от Сливен се включихав превантивни действия за спорт, творчество, екология, здраве

Близо 5200 възпитаници се включиха през образователната година в превантивните действия на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните към Общината, регистрира Комисията.

По 31 превантивни стратегии Комисията работи през първите 6 месеца на календарната година. Те обгърнаха учебните заведения в общината, след авансово подадени оферти, съобразени с възрастта, ползите и целите на всяко от тях.

Девет от стратегиите се изпълняваха в границите на цялата образователна година, катошестот тях са спортни –пофутбол, волейбол, лека атлетика, олимпийско карате иразличниспортни игри. Другите три са " Килерът на баба ", обвързван с пресъздаването на традициите от предишното, " Изкуство против вандализъм ", по време на коята деца от Сливен разкрасиха стената на рекаАсеновскапод управлението на художници и стрийт-артисти, и Клуб " Хранене и здраве " за създаванне на предписания за здровословно хранене.

Востаналите стратегии акцентът е подложен върху основаването на доброволчески клубове по паралелки, които имат планувани разнообразни по тип и значителност благотворителни и превантивни мероприятия, състезания от друг темперамент, ателиета по ползи, креативен работилници, отделяне на Зелена класна стая, облагородяване на учебното пространство, отделяне на антистрес пространства, еко начинания, свързани с опазването на Природен парк " Сините камъни ", състезания за възстановяване успеваемостта на учениците в разнообразни области, отбелязване на дати от превантивния календар и други.

Като край на част от стратегиите, най-активно участващите деца получават за премия еднодневни екскурзия до тематично определена дестинация от ръководителя. Едно такова прочувствено пътешестване бе допермакултурна плантация " Biotiful " в село Росен, до фермата за щрауси в село Шипка, до Спасителния център за диви животни в Стара Загора, до културни и исторически местности и други.

Успоредно с това се организираха и към този момент обичайни събития,към които децата демонстрират огромен интерес: Пролетният футболен шампионат за учебните заведения в селата от общината и град Кермен, атрактивното съревнование " Ваканция, здравей! Да играем безвредно ", взаимно с ОД на Министерство на вътрешните работи - Сливен, Летният състезателен лагер и други.

В превантивната работа на Комисията вземат участие и работят директно с децата доста педагози, художници, спортисти и спортни деятели, експерти от разнообразни професионални области. Целта е подрастващите да бъдат включени в полезнии привлекателнизанимания, да оползотворят свободното си времеинтересно, да придобият нови умения, с цел да избегнат рисковете на улицата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР