Над 4000 деца са били хоспитализирани в САЩ със симптоми,

...
Над 4000 деца са били хоспитализирани в САЩ със симптоми,
Коментари Харесай

Над 4000 деца са хоспитализирани с COVID-19 в САЩ за седмица

Над 4000 деца са били приети в болница в Съединени американски щати със признаци, свързани с COVID-19 сочат данни, оповестени от вестник " Вашингтон пост ".

Данните демонстрират историческо равнище на хоспитализации на подрастващи, откакто разновидността Омикрон продължава да води до рекордно високи стойности на заболеваемост, които натоварват американската здравна система. Случаите са се нараснали повече от два пъти за по-малко от две седмици от Коледа насам, когато те бяха под 2000.

Много фамилии и другари се събраха за празника, както и за Нова година, и специалистите предизвестиха за евентуално повишаване на случаите след празничния сезон.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите позволиха в сряда на " Пфайзер - Байонтек " слагането на бустерни ваксини за деца на възраст от 12 до 17 години, като шефът Рошел Валенски съобщи, че " е от решаващо значение " тази възрастова група да получи трета доза от имунизациите, с цел да се защищити от тежко заболяване, обвързвано с коронавирус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР