Над 400 мигранти пристигнаха днес на италианския остров Лампедуза, съобщиха

...
Над 400 мигранти пристигнаха днес на италианския остров Лампедуза, съобщиха
Коментари Харесай

400 мигранти остават на Лампедуза заради блокиран спасителен кораб

Над 400 мигранти дойдоха през днешния ден на италианския остров Лампедуза, оповестиха италианските медии. Причината е, че управляващите в Сицилия още веднъж не са разрешили избавителният транспортен съд да напусне пристанището.

20-метровият транспортен съд с 325 души на борда е била хванат на към осем благи от брега на Лампедуза, а различен е открит малко по-близо с 90 души на борда.

Междувременно правосъдните управляващи в Сицилия възобновиха заповедта за задържане на кораба „ Sea-Watch 4”, ръководен от немската организация „ Sea-Watch”, която го е държала в Палермо в продължение на шест месеца до март, оповестяват медиите.

Заповедта е издадена след инспекция за сигурност, която е установила съществуването на прекалено много избавителни жилетки на борда. Подчертава се също, че канализационната система на кораба е незадоволителна за евентуалния брой избавени хора.

Според деятели, инспекцията е единствено предлог за блокирането на кораба.

" Надяваме се, че управляващите няма да ни попречат да заминем за Централното Средиземноморие с неуместните обвинявания, с които свикнахме ", съобщи в петък в Туитър Sea-Watch Италия след завръщането си от последната си задача.

Друг транспортен съд – „ Sea-Watch 3”, бе арестуван от италианската брегова защита през март в сицилианското пристанище Августа още веднъж поради проблеми с сигурността.

Групите за помощ са упрекнати в скрит план с либийски трафиканти на мигранти, с цел да изведат хората на безвредно място по европейските крайбрежия - нещо, които те изрично отхвърлят.

Италия е главен пункт за влизане на мигранти в Европа, само че морската права сред Сицилия и Северна Африка е едно от най-смъртоносните миграционни трасета в света.

От началото на 2015 година на италианския бряг са слезли съвсем 530 000 мигранти, сочат данни на Международната организация за миграция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР