Над 40 ръководители на крипто бизнеси призоваха Европейския съюз (ЕС)

...
Над 40 ръководители на крипто бизнеси призоваха Европейския съюз (ЕС)
Коментари Харесай

Европейската крипто индустрия засилва лобирането в ЕС

Над 40 ръководители на крипто бизнеси приканиха Европейския съюз (ЕС) да не изисква от криптофирмите да дават детайлности по отношение на направените транзакции, както и да понижи опитите за ограничение на бързо разрастващите се децентрализирани финансови платформи. В писмо изпратено до финансовите министри на 27-те страни от съюза, забелязано от Reuters, създателите икат политиците да подсигуряват, че техните регулации няма да надвишават към този момент съществуващите правила на Работната група за финансови дейности (FATF), която дефинира правилата за битка с прането на пари.

Писмото идва в отговор на желанието на Европейски Съюз да вкара по-строги регулации върху преводите с биткойни и други криптовалути. Общият оборот на търговията и преводите с криптовалути се прави оценка на 2.1 трлн. $, само че към момента е обект на неравностойно контролиране в целия свят. Опасенията са, че биткойнът и останалите цифрови валути могат да нарушат финансовата непоклатимост и да бъдат употребявани за закононарушения, форсират работата на политиците и напъните им да слагат бранша под надзор.

Изпълнителният шеф на огромната американска борса Coinbase Global Жан-Мари Могнети, който провежда подготвянето на писмото, съобщи, че сега в Европа има по-сложни правила за криптовалутите спрямо други райони в света, което възпира развиването на бизнеса на континента. Диана Бигс, основен чиновник по сигурността в DeFi Technologies, която също е измежду създателите на писмото, съобщи, че има предпочитание въздействието на европейската криптоиндустрия върху правенето на политиките в Брюксел да се усили.

" Не е имало задоволително мощни или координирани старания в нашата промишленост в Европа ", споделя тя.
Реклама Нови правила
Миналия месец две комисии в Европейския парламент поддържаха въвеждането на нови защитни ограничения за следенето на биткойн и други криптовалути. Тези правила ще изискват от криптофирмите да събират и съхраняват информация за това кой взе участие в прехвърляния на цифрова валута. Европейски Съюз също по този начин ще вкара по-обширна нормативна рамка, известна като MiCA, която да контролира всички емитенти и снабдители на услуги в Европейски Съюз, които работят с криптоактиви. Наскоро Европейският парламент утвърди своя план за правилник, който ще бъде контрактуван с Европейската комисия и ръководителите на страните членки.
Европейски Съюз изпреварва Съединени американски щати и Англия в създаването на набор от правила за бранша.
В отговор на подготвяните нови правила 46 ръководители на крипто бизнеси и организации декларират в писмото си, че предлагането " ще изложи на риск всеки притежател на цифрови активи ", защото ще докара до обществено обявяване на детайлности за транзакциите и адресите на портфейлите. Това ще понижи отбраната на персоналните данни и сигурността на притежателите на криптовалути, настояват уредниците на писмото. В писмото също по този начин се желае Европейски Съюз да изключи децентрализираните планове, които включват децентрализираното финансиране (DeFi), от изискванията за вписване на юридически лица, както и че някои децентрализирани " постоянни монети " не би трябвало да бъдат регламентирани от MiCA.
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Финтех
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР