Над 4 млн. и 100 хил. лева е сумата, събрана

...
Над 4 млн. и 100 хил. лева е сумата, събрана
Коментари Харесай

Рекорд : КАТ събра 4 млн. лева от глоби за седмица

Над 4 млн. и 100 хиляди лв. е сумата, събрана за санкции от Министерство на вътрешните работи единствено от 9 до 15 февруари. Рекордът идва след неспиращите акции на полицията, предава Народоосвободителна въстаническа армия.

С 1,8 млн. лева са се увелили приходите за съответните седем дни по отношение на предходната година. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че през 2023 година постъпилите в хазната доходи са 2,347 млн. лева, докато тази година са 4,117 млн. Според статистиката с близо 30 на 100 повече са се нараснали и нарушаванията, които са регистрирани от патрулите в столицата.

Полицаите не престават да наблюдават за превишена скорост и за водачи, които карат под въздействието на алкохол или наркотични субстанции.

През последните седем дни са хванати 205 водачи, които са карали след приложимост на алкохол и 77, на които пробата за опиати е посочил позитивен резултат. Над 50 души са отказали да бъдат тествани. През последните седем дни са връчени близо 26 000 актове и фишове.

Инспектор Иво Биков от „ Пътна полиция “ сподели, че на водачите се прави инспекция за невръчени електронни фишове и в случай че има такива те се връчват на място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР