Над 365 милиона лева се очаква да е бюджетът на

...
Над 365 милиона лева се очаква да е бюджетът на
Коментари Харесай

Пловдив с бюджет от над 365 милиона лева за 2019-та

Над 365 милиона лв. се чака да е бюджетът на Пловдив за 2019-та година. Това стана ясно от думите на кмета на града Иван Тотев, който акцентира, че финансовата рамка на най-важния за града документ ще надвиши тази за актуалната година и ще се разисква на сесия на локалния парламент през януари.

Очаква се точната цифра да стане ясна откакто групите в Общинския съвет създадат своите оферти, а Тотев ги прикани това да не става в последния миг, съобщи.

Градоначалникът заяви още, че от април месец заплатите на чиновниците в администрацията ще бъдат нараснали, откакто „Фонд работна заплата“ се вдигне с 12%. Не се планува нарастване на локалните налози и такси, с изключение на признатите в Парламента, като данъка за старите коли, посочи още Тотев.

Очаква се скоро да стартира реорганизация на бул. „ Дунав “, която планува цялостна замяна на паважната настилка с асфалтова, на ВиК съставените елементи и на осветлението. Вече има направен план за сектора от пътната артерия – от колелото с бул. „ Цар Борис III Обединител “ до края му, където ще бъде направена връзката с бул. „ Северен “.

Ще бъде построена велоалея, ще се подмени и настилката по тротоарите. Пътното платно ще се резервира в сегашните габарити, посочи още Тотев. До края на 2018-та годината ще бъде приключен и паркинкгът на улица „ Победа “, който ще разполага с 85 места, които бяха увеличени поради желанието на жителите на „ Северен “.

Четете изявлението ни с кмета на Пловдив Иван Тотев в утрешния брой на „Труд“!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР