Над 323 снимки от деца-слънчица и 3 месеца работа от

...
Над 323 снимки от деца-слънчица и 3 месеца работа от
Коментари Харесай

Диан Костов, който украси бетонни силози със Св. Богородица и детски снимки

Над 323 фотоси от деца-слънчица и 3 месеца работа от 25 индивида екип - " Животът е по-силен " блесна тъкмо преди Коледа, скривайки бетонни силози до интернационалния път София - Видин.

" През двете сложни 2020 година и 2021 година животът ни се промени доста — всички минахме през тежки тествания, някои от нас се разделиха с обичани хора. Целта на " Животът е по-силен " беше да покаже лицето на вярата, която ни крепи. Затова помолихме родители да изпратят фотоси на дечица, родени тъкмо в този момент. За всички нас като близки, родители, баби и дядовци, те са смисълът, поради който продължаваме и си коства да продължим напред ", счита създателят и основател на плана Диан Костов. Научете какво още ни показа той.

Как се роди концепцията да създадете няколкометрово изображение на Св. Богородица и да добавите фотоси на дребни дечица?

Идеята се роди още предходната година. Малко след лятото на 2020, когато видях, че още веднъж влязохме в следващия пик на коронавирус и започнаха неприятните вести и неприятните прогнози. Самият аз имах потребност от вяра и хубави послания, от взор и върху положителното. Ние няма по какъв начин да пренебрегнем компликациите на времето, в което живеем, само че въпреки всичко има и хубави неща. Едно от тях е, че се раждат доста деца. За последните 5 години 2021 е годината с най-висока раждаемост.

Защо избрахте вашето създание да украси тъкмо силоз на интернационалния път София – Видин?

Аз доста време избирах подобаващото място и се стопирах на това, тъй като е доста очевидно и няма нищо друго към него – нито естествено, нито архитектурно. Инсталацията " Животът е по-силен " е конструирана на бетонов възел, което също не е инцидентно, тъй като бетонът е един от най-здравите материали, а в тази ситуация е знак на това, че животът ще откри метод.

Колко фотоси на деца, родени през последните съвсем 2 години, получихте от техните близки и успяхте ли да употребявате всичките за инсталацията си?

Получихме 323 фотоси! Всички фамилии са съавтори на инсталацията и без тях ние нямаше да можем да я създадем. Сложихме всички фотоси, които бяха с положително качество. Направихме календар с плана и ще го изпратим на всички родители дружно с персонално обръщение към тяхното детенце.

Колко време ви лиши основаването на плана ви " Животът е по-силен " и кое беше най-голямото ви предизвикателство?

Около три месеца лиши работата по плана. Това включва концепцията, акцията по събиране на фотосите, изработването на самата апаратура и монтирането ѝ. На всеки от тези стадии имаше провокации, само че може би най-трудно беше слагането на инсталацията върху бетоновите силози. Трудно беше поради неприятното време, вятърът, който си представете на височина 14 метра е още по-силен и имаше моменти, в които се чудихме дали ще успеем, тъй като не трябваше да рискуваме със сигурността. Успяхме да го осъществяваме тъкмо преди Коледа, което беше и нашето предпочитание.

Живеем в нелеки времена, какво е вашето обръщение?

Да, мъчно е времето, в което живеем, само че пък доста неща осъзнахме и остойностихме. Разбрахме да вземем за пример, че каквото и едвам имаме, нищо не може да размени човешката непосредственост и споделеност. И това ми се желае да стигне до хората – няма по- хубаво нещо от спомените, които сътворяваме с обичаните си хора, тъй като животът е по- мощен!

Какъв е светът на Диан Костов и този, в който би желал всички ние да живеем?

Моят свят е обвързван с изкуство и обич. В персонален проект съм доста задоволен и това ми дава ентусиазъм да върша плановете си. Това поисквам на всички – да имат обичта и поддръжката на околните си, която да им дава сила да вършат това, което обичат.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР