Над 300 тона твърд алкохол и бира се пресушават само

...
Над 300 тона твърд алкохол и бира се пресушават само
Коментари Харесай

Вакханалията в Слънчака бушува! Поляци смучат алкохол от легени, скандинавка си купува чисто гола водка от магазина!

Над 300 тона корав алкохол и бира се пресушават единствено за едно денонощие на родното Черноморие демонстрират сметки на бармани и кръчмари, написа " Телеграф ". Само в Слънчев бряг, който в последните години се утвърди като Мека на алкохолния туризъм на ден се харчат най-малко 100 тона напитки. При това още не е настъпил сезона, когато на Слънчака почиват 300 000 туристи.

Макар че никой не води прецизен доклад какъв брой чаши обръща, не е мъчно да се направи сметка. Цифрите демонстрират, че в случай че всеки екскурзиант изпита на ден по една стограмка аперитив и по една бира, то в курорта се харчат по 180 тона алкохол. Повечето почиващи обаче употребяват най-малко двойно, изключително когато питиетата са " ол инклузив " и никой не им брои чашите.

Трябва да се сметне обаче, че 20% от почиващите са деца и към 10% трезвеници, уточни доцент Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Въздържателите са най-много по фамилните хотели по Северното Черноморие, защото в Слънчев бряг огромна част от почиващите отиват точно за пиянстване. Само в едно нощно заведение на Златни пясъци с към 200-300 места ежедневно се зареждат по към 40-50 кашона с бутилки алкохол, основно текила и водка и най-малко 20 кега бира, описват работещи в сектора.

Отделно от това са баркроловете, при които пиенето на алкохол нормално е на екс и наподобява повече на съревнование кой ще падне първи под масата. Те обаче от това лято ще бъдат неразрешени със закони.

Поляците пият странни коктейли от всевъзможен тип алкохол, забъркани в огромни контейнери като легени, и поставят сламки и пият всички от един и същи съд. От сутринта пък се наливат германците и ирландците. Англичаните, които се напиват в родните курорти, главно са младежи, които в личната си страна не пият през седмицата, а си го разрешават единствено в петък и събота, когато не са на работа или на учебно заведение. Това описа шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

Той разяснява още, че най-популярните пакети за отмора у нас са тези, които оферират единствено нощувка и закуска. Причината е, че хората гледат на първо място цената. Делът им в общите продажби надвишава 75%. На второ място по продажби пък са офертите, в които са включени изхранване и локален алкохол. Едва 5% от хората търсят първокласни пакети с включен вносен алкохол.

Встрани от статистиката на изпития по морето алкохол не влиза тихото пиянстване по хотелските стои. Бутилките изпит алкохол по стаите излизат нескрито единствено когато в курорта стане някой огромен срам. Подобен случай имаше преди няколко години, когато млада и пияна скандинавка се изтипоса дибидюс гола в супермаркет в Слънчев бряг със заветната задача да си купи още две бутилки водка. Случката се разигра измежду нощ в центъра на курорта, който гъмжи от народ.

В Бургас още помнят различен случай - с загубен на летището чужденец, който потърсил помощ от униформените с изказванието, че е похитен и не знае къде се намира. Обърканият човечец не спирал паникьосано да повтаря, че нещо ужасно се е случило с него и евентуално е бил отвлечен и замаян, тъй като за последно си спомнял, че бил на двуседмична отмора в Слънчев бряг, от която няма нито един спомен. Дошъл в схващане след дълъг алкохолен делириум едвам на летището.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР