Над 300 души са ранени, 5 от които сериозно, при

...
Над 300 души са ранени, 5 от които сериозно, при
Коментари Харесай

„Всички да скочат“ били думите, причинили кошмара на фестивала във Виго и накрали хората да бягат за живота си

Над 300 души са ранени, 5 от които съществено, при случая на музикалния фестивал в испанския град Виго. Дървената платформа, където се организира локалният състезателен и музикален фестивал, се срути, оповестява Би Би Си.

Мястото било препълнено от хора във втория ден на събитието поради осъществяването на известния рапър от Майорка Релс Би. Дървеното оборудване било издигнато във водата.

Свидетели описват по какъв начин в суматохата хората, множеството от които младежи, се опитвали да избягат към брега. Някои от тях паднали в морето. На мястото били разхвърляни персонални такъми като чанти и телефони.

Веднага няколко незабавни екипа били изпратени, а водолази почнали да претърсват водата, с цел да се уврят, че няма заклещени хора под сцената.

По думите на очевидци, дървената платформа поддала до момента в който вървяла първата ария от концерта на Релс Би. Той излязъл на сцената и подканил публиката да подскочи.

„ ПЛатформата падна като асансьор. Стана за пет секунди. Счупи се и всички паднахме. Хора паднаха върху мен. Трудно ми беше да стана. Кракът ми беше заклещен и беше във водата. Измъкнах го. Едно момче ми подаде ръка и се измъкнах. Почувствах се парализирана, по-късно потеглих. Имаше едно момиче с кръв по главата “, описа потърпевша.




Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР