Над 300 акта са съставени в цялата страна заради струпване

...
Над 300 акта са съставени в цялата страна заради струпване
Коментари Харесай

Полицията е съставила над 300 акта за струпвания на хора на обществени места

Над 300 акта са формирани в цялата страна поради скупчване на групи хора на публични места, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов пред " Нова телевизия ". Толкова са и досъдебните производства, формирани за нарушавания на карантината, сподели още той.

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев до края на изключителното състояние е неразрешено " събиране на повече от двама възрастни хора на открити и закрити публични места ". " Дневник " се обърна към здравното министерство по какъв начин тази заповед се ползва във връзка с закрити публични места като градския превоз, само че оттова по този начин и не дадоха отговор. " Колегите първо предизвестяват, само че има хора, които не се вслушват и биват глобени ", сподели през днешния ден Иванов.

25 хиляди са под карантина, 300 са производствата за нарушавания

Към момента над 25 хиляди души са сложени под карантина, заяви още основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той изясни, че служителите на реда правят инспекции и в случай че индивидът не си е у дома, се образува досъдебно произвеждане. За нарушене на карантина до момента са формирани над 300 производства. " Аз съм уверен, че по всички тези досъдебни производства хората ще понесат отговорност, тъй като в действителност е супер безконтролно, супер безочливо в една такава обстановка да дават неприятен образец ", сподели той. От предходната седмица патрулни коли на полицията обикалят кварталите и предизвестяват по високоговорител жителите да не се струпват и да не обикалят напразно на открито.

На въпрос за икономиста Владимир Каролев, който бе арестуван за нарушение на карантина предходната седмица, Иванов сподели, че той е с две обвинявания - за нарушение на карантината и " за някаква подправена вест и така нататък ". Наложена му е гаранция от 50 хиляди лева " Ние не сме срещу някой да подлага на критика, само че по никакъв метод не би трябвало да се основава суматоха ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Автомобилният трафик е блокиран
С 60% е намалял автомобилният трафик из страната след въвеждане на контролно пропускателните пунктове поради възбраната за излизане от регионалните центрове, с изключение на в избрани случаи, сподели още Иванов. Той изрази учудването си какъв брой хора пътували из страната.

Посочи, че на всички места при КПП-тата има така наречен бързи ленти, през които могат да минават коли за спешна помощ, да вземем за пример. Проблеми обаче идвали от това, че доста водачи нарушавали разпоредбите и " запушвали " тези ленти. Личните карти към този момент не се пипат от чиновниците на Министерство на вътрешните работи по контролните пунктове. Те поглеждат картата, съпоставят данните и не престават нататък, изясни Иванов.
На въпрос има ли потребност от включване на армията поради изключителното състояние, той позволи, че това ще се наложи. " Може би армията в даден миг ще се включи ", сподели Ивайло Иванов и уточни, че служителите на реда " също сме живи хора, можем да се заразим, тъй че в даден миг армията би била потребна ".

" Дневник " следи обстановката с ковид в развиване в действително време. Всичко от деня - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1247)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР