Над 30 украински градове и села в района на Киев

...
Над 30 украински градове и села в района на Киев
Коментари Харесай

Украйна си върна контрола над 30 града и села в района на Киев

Над 30 украински градове и села в региона на Киев още веднъж са под украински надзор, откакто през тази седмица Русия заяви че ще понижи интервенциите си към столицата, с цел да се концентрира върху сраженията в източната част на Украйна, оповестиха управляващите в Киев

Междувременно, украинският президент Володимир Зеленски упрекна съветските бойци, че минират регионите в северната част на страната при контраофанзивите против тях или при отдръпването им, осведоми

"В северната част на страната ни нашествениците напущат. Това става постепенно, само че видимо. На някои места те са изгонени с пердах. На други места те сами напущат позициите. След тях е цялостна злополука и има доста рискове. Първата е, че бомбардировките могат да продължат. Втората е, че те минират цялата тази територия. Минират къщи, съоръжение, даже телата на убитите хора. Има доста рискове. Ние се движим напред, движим се деликатно и всеки, който се връща на тази територия, също би трябвало да бъде доста деликатен ".

А представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков заяви, че от началото на определяната от Москва специфична военна интервенция съветските въоръжени сили са унищожили 381 безпилотни летателни апарата, 1888 танка и 205 ракетни установки на украинските въоръжени сили.

Днес съветската полиция е задържала 211 души в 17 града в Русия по време на митинги против войната на Москва в Украйна, оповестиха от неправителствената организация ОВД-Инфо, представена от Франс прес.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР