Над 30 сантиметра е падналият сняг в планинските части на

...
Над 30 сантиметра е падналият сняг в планинските части на
Коментари Харесай

До 40 см сняг натрупа в няколко области СНИМКИ

Над 30 сантиметра е падналият сняг в планинските елементи на Кюстендилско тази нощ. Над 20 машини почистват пътя за граничния пункт " Гюешево "   и този до местността " Трите буки " в Осоговския балкан.

Още от през вчерашния ден по обяд на македонския Граничен контролно-пропусквателен пункт " Девебаир " стопираха придвижването на тежкотоварните камиони в двете направления. Те се отбиват на четвърта лента по трасето на наша територия.

" Вчера оповестиха, че са спрели отново тировете македонците. При нас е почистено. Продължаваме да опесъчаваме. При ниски температури ще стартира заледяване и би трябвало да се опесъчи, където е останал сняг - да се доизчисти. Над 20 машини се движат по едно и също време по пътищата ", изясни пред БНР шефът на " Пътно поддържане " -Кюстендил инж. Милчо Георгиев.

20 села и махали са без ток отчасти или изцяло поради повреди от падналия тежък изобилен сняг в Смолянска област. 

Повечето от обитаемоте места с електроаварии са в общините Смолян, Баните и Девин. Има скъсани въздушни електропроводи от паднали дървета. Няма огромно обитаемо място в региона без ток, увериха от ЕВН. 

Дружеството е осигурило спомагателни екипи и техника. От рано сутринта се работи по премахване на повредите.

В цялата пазарджишка област снеговалежът продължава. В родопската част на района снежната завивка е достигнала 40 сантиметра. Аварийните екипи реагират на сигнали за паднали дървета. Към момента няма бедстващи хора и селища без ток. В община Сърница снежната завивка е 20 сантиметра.

" Улиците в община Сърница са почистени, има ток. Републиканският път Велинград-Сърница и той е измит. По пътя за Медени поляни има паднали дървета и единствено едното платно на пътя е отворено. Екипи на общината ги отстраняват ", изясни градоначалникът.

Сняг вали и в община Пазарджик. От нощес снегопочистващите машини са на терен, сподели кметът Петър Кулински.

" Обработени са всички надлези, кръгови придвижвания и мостове. В момента машините са на терен, чистят. За момента нямаме сигнали за проблеми с електричеството, което е добре. Отдавам го на това, че от последния снеговалеж много окапаха  част от листата на дърветата и към този момент не се задържа толкоз сняг по тях. Съответно не падат клони, които да прекъсват електрическото зареждане по жиците. Единственият сигнал за момента е за паднало дърво в местността " Мечето ", като спешните екипи вървят натам, с цел да го отстранят и пътят да може да бъде отворен ", изясни той.



Снимки: Anton Bayraktarov
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР