Над 30 екипа на Електроразпределение Юг продължават работа за справяне

...
Над 30 екипа на Електроразпределение Юг продължават работа за справяне
Коментари Харесай

Над 30 екипа на Електроразпределение Юг възстановяват електрозахранването за засегнатите райони

Над 30 екипа на Електроразпределение Юг не престават работа за справяне с следствията от влошената метеорологичната конюнктура в някои региони на Югоизточна България през миналото денонощие. 

В област Бургас екипите на сдружението съумяха през нощта да подадат електрозахранване за най-тежко засегнатите от вчерашната стихия обитаеми места - Поморие и кв. Сарафово (Бургас). Причината за изключване на електрозахранването за тях е отпадане на подстанция „ Хоризонт “ на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), от която се зареждат Поморие  и кв. Сарафово. Това наложи диспечерите в Електроразпределение Юг да правят превключвания и да подадат зареждане към клиентите от други подстанции по краткотрайни схеми. 

С оглед на това са вероятни разстройства в зареждането за Поморие и кв. Сарафово и преразпределение на товари при завишение на потреблението, с цел да се предотврати ново изцяло отпадане на зареждането за двете обитаеми места. 

Продължават възстановителите действия и за останалите по-малки обитаеми места в област Бургас. 

Същевременно екипи на сдружението работят и в други наранени от изобилните дъждове и плевел вятър региони – главно в област Смолян. Днес беше възобновено зареждането за региона на Баните. Към момента без зареждане остават обитаеми места в региона към Девин. 

С оглед на оповестения от Национален институт по метеорология и хидрология за през днешния ден жълт и оранжев сигнален код за мощен вятър, сдружението е в подготвеност за реакция по места с хора и техника.

Представители на Електроразпределение Юг са в непрестанен контакт с ЕСО, Министерство на енергетиката (МЕ) и локалните управляващи. В сдружението към този момент действа Кризисен щаб за съгласуваност на възстановителните действия по места. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР