Над 30 души са убити след ракетен удар по жп

...
Над 30 души са убити след ракетен удар по жп
Коментари Харесай

Над 30 убити и 100 ранени след обстрел на жп гарата в източния украински град Краматорск

Над 30 души са убити след ракетен удар по жп гарата в източния украински град Краматорск, заяви Ройтерс, базирайки се на информация от украинската държавна железопътна компания. По информация на Франс прес минимум 20 души са починали. Агенцията цитира собствен публицист на място.

Киев и Москва си размениха обвинявания кой е направил офанзивата.

Гарата в Краматорск е един от последните работещи железопътни възли в тази част на страната. Според регионалния шеф на Донецка област хиляди цивилни са били там сега на офанзивата, опитващи се да се изтеглят с трен.

По информация на " Ройтерс " ранените са над 100.

Краматорск се намира на границата на следения от Русия ДНР, на жп линията, свързваща Мариупол и Киев, която се употребява за евакуация на цивилни. По нея се движи бързият трен Интерсити - най-бързата връзка със столицата. Краматорск е административната единица, която дава отговор за контрола върху Донбаския район след основаването на ДНР. Там са ситуирани военни и администрация.

Националната полиция на Украйна популяризира шокиращи фотоси с окървавени трупове и опустошения от мястото на нещастието.

Donetsk Regional State Administration Pavel Kyrylenko reported on the shelling of a railway station in Kramatorsk eastern, early reports suggest 30 dead and 100+ wounded, the shelling was made from a Iskander with a cluster charge — Globe Sentinel (@GlobeSentinels)

Ударът по гарата в Краматорск е провокация от украинските сили за сигурност, съобщи представителят на ДНР Едуард Басурин, представен от ТАСС.

Според украинската железопътната компания през вчерашния ден в същия регион са били блокирани три влака, пренасящи евакуирани хора, откакто е бил нанесен въздушен удар по линията.

" Врагът нанесе въздушни удари по железопътната линия до гара Барбенково, на линията от Донецк. Това е единственият първоначален железопътен маршрут от градове като Славянск, Краматорск и Лиман, който е под украински надзор ", написа служителят в Teлеграм.

По-рано украинските управляващи приканиха популацията на източните райони под негов надзор да се изтегля допустимо най-скоро. Руските сили се прегрупират за нова атака, като Москва възнамерява за превземе колкото е допустимо повече територия в Източна Украйна към Донбас, предизвестиха управляващите в Киев.

" Всяко краткотрайно помирение с Русия е война, отсрочена за бъдещето ", съобщи от Киев президентският консултант Михайло Подоляк.

Същевременно вицепремиерът Ирина Верешчук заяви, че задачата е през днешния ден да бъдат открити 10 филантропични коридора за изтегляне на цивилни от рисковите региони в южната и източната част на страната. Верешчук посочи, че през вчерашния ден са били изведени близо 4700 цивилни.

Хората, които се пробват да изоставен обсадения Мариупол обаче би трябвало да употребяват персонален превоз.

От началото на съветската инвазия на 24 февруари се провалят опитите за договаряне на доставки и извеждане на мирни поданици от обсадения Мариупол, като двете страни се упрекват взаимно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР