Над 280 човека в Русе могат да останат без дом,

...
Над 280 човека в Русе могат да останат без дом,
Коментари Харесай

Над 280 души в Русе могат да останат без дом

Над 280 индивида в Русе могат да останат без дом , в случай че кредиторите на банкрутиралата захарна фабрика продадат ведомствените жилища, в които живеят. За това сигнализираха наемателите на тези жилища и къщи, оповестява

С парите от продажбата на парцелите би трябвало да се погасят отговорности на фабриката от 18 млн. лв.. Въпреки че процедурата по неплатежоспособност още не е завършила, Национална агенция за приходите към този момент разгласи за обмен няколко парцела. Този факт ускори страховете на хората.

Фабриката не работи от 10 години. На терена на завода всичко е разпродадено. Сградите са разрушени, като се изключи 100-годишните здания, в които хората живеят.

Една от пострадалите изясни в ефира на „ Здравей, България ”, че синдикът на компанията Георги Чолаков е заречен да се даде опция на наемателите да закупят жилищата, в които живеят на преференциални цени.

„ В един миг обаче се оказва, че 4 жилища към този момент се продават в Национална агенция за приходите и тези хора остават на улицата ”, съобщи тя. Наемателката на едно от продаваните жилища изясни, че живее в  него от 17 години. -->

Преди това в него е живял свекърът й. „ Директно се разгласи търг. Всеки може да пристигна на оглед и да има искания към нашето жилище ”, разяснява тя и добави, че банките не дават заем за тези жилища поради градоредите, които те имат.

„ Служителите имат опция да закупят въпросните жилища. Но тук не става въпрос това да стане на преференциални цени, а за различен ред за продажба. Жилищата първо се оферират на наемателите.

Те не се продават по Търговския закон. Продажбата може да се реализира до 6 месеца след откриването на производството по неплатежоспособност.

Всички жилища, които до 20 ноември не се осребрят по реда на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, ще бъдат препоръчани в произвеждане по неплатежоспособност ”, изясни синдикът Георги Чолаков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР