Над 27 000 души в автобусния превоз ще получат държавно

...
Над 27 000 души в автобусния превоз ще получат държавно
Коментари Харесай

Желязков: 27 000 души в автобусния превоз ще получат помощ от държавата

" Над 27 000 души в автобусния транспорт ще получат държавно подкрепяне. Компаниите ще може да аплайват за поддръжка от 290 лева за ангажиран на месец за интервал от половин година ", съобщи транспортният министър Росен Желязков в ефира на Нова телевизия.

От мярката ще се възползват автобусните компании, които са прекратили активността си или част от нея по време на и след изключителното състояние или са възстановили работа с ненапълно работно време за всички чиновници или за част от тях.

По думите на Желязков в превоза свиването на бранша първоначално е било по-малко, само че с въвеждането на ограничаващите ограничения, изключително в авицията и пътническия транспорт, е варирало сред 50 и 100 на 100.

" Нанасят се загуби там, където има високи непрекъснати разноски в фирмите. Затрудненията може да доведат до неплатежоспобност, до процедури за неплатежоспособност. Затова най-малкото би трябвало да подсигуряваме удобна среда това да не се случи ", разяснява ограниченията на държавното управление Желязков.

Репортаж на Нова телевизия сподели, че рейсове от Централна гара-София потеглят съвсем без пасажери. " Дори с един пасажер рейсовете не престават да пътуват, при което не престават да натрупат големи оперативни разноски. Изцяло на загуба работим ", разяснява обстановката представител на най-голямия автобусен транспортьор у нас Георги Атанасов. Загубите се правят оценка на 60%.

„ Анализатори приказват за възобновяване до 90% от размерите на 2019 година и то единствено идната година. В авиацията приказваме за възобновяване до 50% до края на годината и до 70% следващата”, изясни Желязков.

Относно свободното пътешестване, най-малко до прилежащи страни, Желязков разгласи, че във вторник по самодейност на премиера Бойко Борисов ще се организира среща сред България, Гърция, Сърбия и Румъния. На нея ще бъдат разисквани координирани дейности, с които да бъде облекчено пътуването сред страните.

„ Желанието ми е от 1 юли да няма карантина сред страните, само че постоянно ангажимента е при ниски равнища или липса на нови случаи на заболели хора и на починали”, съобщи министърът.

„ Забавяне на артикули няма, има понижаване на товарооборота. Важното е, че през този интервал товарите се движеха, пасажерите не се движеха”, сподели Росен Желязков.

Относно пакета „ Мобилност”, той изясни, че може да е реалност през юли, а страната ни е подготвена за дело.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР