Над 2500 бегачи са заявили участие в Wizz Air София

...
Над 2500 бегачи са заявили участие в Wizz Air София
Коментари Харесай

Специални здравни мерки за софийския маратон на 10 октомври

Над 2500 бегачи са декларирали присъединяване в Wizz Air София маратон до края на завършилата нощес онлайн регистрация. Към тях ще се прибавят и спортистите, които ще се запишат в спортния офис на конкуренцията, който ще отвори порти през днешния ден, тъкмо в 14 ч. в Княжеска градина до Орлов мост.

Маратонът на София е тази неделя, 10 октомври, със старт от 9.30 ч. от площад Батенберг и с познатото към този момент трета година актуализирано трасе. В 9.45 ч. ще потеглят участниците в полумаратона, а в 10 ч. ще тръгнат бегачите на 10 км.

Организаторите са планували редица ограничения по отношение на противоепидемичната конюнктура. В зоната преди старта ще бъде завършени буферни зони и ще бъде позиционирана специфична дезинфекционна арка, през която ще минават участниците. Всички подкрепителни пунктове ще оферират единствено опаковани артикули и течности. И тази година е анулиран всеобщият старт, а Столична община ще обезпечи имунизационен център за всеки искащ в зоната на старт-финала.

25 са елитните бегачи, които идват за присъединяване в Wizz Air София маратон. На старт ще застанат класни спортисти от Кения, Мароко, Турция, Украйна и други Големият маратон е годен за Държавно състезание, така че ще забележим и най-хубавите в България, доста от тях са окуражени да усъвършенстват върхове. Маратонци от над 30 страни ще започват в неделя от площад Батенберг, в дългата отдалеченост се чакат над 600 бегачи.

Отново са закрепени бонуси за върхове на трасето, които от предходната година са 2.13:02 ч. при мъжете и 2.28:38 ч. при дамите, а наградата ще е по 2000 лева Държавните върхове при дамите ще нападат участничката на олимпиадата в Рио Милица Мирчева, Маринела Нинева, най-бързата българка от Стара Загора тази пролет Христина Козарева и други При мъжете ще забележим Йоло Николов, най-бързия българин от маратона в Стара Загора т.г. Шабан Мустафа, Исмаил Сенанджи и други

В София ще бъде избран и крайният победител в конкуренцията за Джакпота от 20 000 лева, очакван за най-хубаво показване във веригата „ Бягането като метод на живот “, включваща маратоните в Стара Загора, Варна и столицата. В момента класирането по новоприетия подтикващ по-високи резултати правилник е следното:

Наом Джабет (Кен)       30 т.

Бернард Санг (Кен)      15 т.

Бети Чепквони (Кен)     10 т.

Йелена Долинин (Изр)   8 т.

Победителката от Стара Загора и Варна т.г. - Наом Джабет ще бяга и в София в неделя, заради което е с максимален късмет за спечелването на
бонуса, тъй като при победа се дават по 15 т. Националната телевизия ще излъчи маратона непосредствено по Българска национална телевизия 3.

За трета поредна година Wizz Air София маратон е номиниран с „ Бронзов етикет “, като е  включен в календара на IAAF - Международната Асоциация на Атлетическите Федерации  и в календара на AIMS - Асоциацията на дълги шосейни бягания като пълновръстен член за 2021 година Проявата получи 5 звезди за качество на конкуренцията от влиятелната „ Running For All “ – Европейската асоциация за всеобщи шосейни бягания. Софийският маратон е с място в програмата на Wanda Age Group World Ranking - Ванда Световна ранглиста за възрастови групи като квалификационно съревнование за Световното състезание по маратон за ветерани, както и в календара на БФЛА като Национален шампионат по маратон за мъже и дами.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР