Над 250 състезатели от цяла Европа пристигат в България за

...
Над 250 състезатели от цяла Европа пристигат в България за
Коментари Харесай

Елитът на европейския боулинг пристига в България за турнир с рекорден награден фонд

Над 250 състезатели от цяла Европа идват в България за 9-то издание на "София Интернешънъл Оупън ", който и тази година е с рекорден награден фонд от 55 000 евро. Шампионатът по боулинг стартира на следващия ден (събота) и приключва идната неделя. Той ще се организира в "Joy Station " в Студентски град.

Заявки за присъединяване са изпратили международните и европейски шампионки Кейша Вегнер и Джени Вегнер от Швеция, спечелилият в миналогодишното издание в София и номер 1 във Англия Пол Муур, лидерът в Европейската класация Оливер Мориг от Германия и най-хубавите състезатели на Финландия, Швеция, Гърция, Холандия и Испания.

От българска страна броят на участниците ще бъде близо 50, като първенците на България Марина Стефанова и Явор Миланов ще вземат участие в квалификациите този уикенд, само че в понеделник отпътуват за Европейската купа на първенците в Германия.

При добър резултат в Joy Station двамата ще се върнат за финалите на 27 и 28 октомври. Отлични резултати през последните дни в залата по време на тренировки направиха Руслан Василев, Диан Динев и Николай Петров, които загаднаха за положителната си форма и постигане до финалната фаза на идния шампионат.

"Настина се обрисува доста мощен и оспорван шампионат. Определено с всяка минала година равнището се покачва и не инцидентно имаме поръчки от най-хубавите състезатели от Европа. За първи път ще се употребява специфична интернет платформа- bowlzone.eu. В действително време ще бъде показван всеки резултат, онлайн картина от всяка писта и подробна статистика. Всеки, който желае да разбере какво се случва без значение в коя точка на света се намира, ще може да го направи онлайн. С организацията всичко е наред, изискванията в залата са отлични. Постарали сме се да осигурим и комфорт на състезателите от летището до хотела, като доста от тях имат и характерни условия по настаняването, само че към този момент нещата са наред и ги чакаме във всеки миг ", сподели основният уредник на "София Интернешънъл Оупън " Елвира Бахарова. През всичките дни на шампионата няма да има билети за почитателите, а гратис ще може да се гледа конкуренцията в Joy Station.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР