Над 24 хиляди турски компании са фалирали през 2023 г.,

...
Над 24 хиляди турски компании са фалирали през 2023 г.,
Коментари Харесай

Над 24 хиляди турски компании са фалирали през 2023 г.

Над 24 хиляди турски компании са банкрутирали през 2023 година, което е нарастване с 44 на 100 по отношение на миналата година, предават турските медии.

Редица компании, които не са били в положение да заплащат на кредиторите си, са кандидатствали за включването им в процедура за отлагане на заплащанията и преструктуриране на дълга им. През 2023 година са подадени 519 такива молби, което е доста съществено нарастване по отношение на предходни години, написа в. „ Економим ".

Не всички компании могат да си разрешат да аплайват по тази процедура, защото тя е доста скъпа и фирмите биват закривани.

Сред фирмите, които са на ръба на банкрута и сега, са компании от строителния и енергийния бранш, производители на мебели и текстил, здравно съоръжение и др.

Турция записва инфлация от 64,77 % през декември на годишна база, което е най-високото ниво от 2001 година През предходната година турската лира загуби забележителна част от цената си, а на последното за годината съвещание на Комитета по парична политика Централната банка подвигна главния лихвен % от 40 на 100 на рекордните 42,5 на 100. Въпреки всички тези дейности инфлацията в Турция продължи да се усилва.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР