Над 23 хиляди перуанци се събраха в столицата на Перу

...
Над 23 хиляди перуанци се събраха в столицата на Перу
Коментари Харесай

Празник в Перу: Хиляди се поклониха пред иконата „Господаря на чудесата“

Над 23 хиляди перуанци се събраха в столицата на Перу Лима, с цел да вземат участие в шествието на иконата на Господаря на чудесата. Иконата, известна също като " Христос на чудесата ", е изображение на Исус Христос, на което се отдава респект всяка година. Картината е нарисувана през 17-ти век от африканския плебей Педро Далкон. Почитта към иконата идва, откакто стената, на която е нарисувана, по знамение оцелява след разрушително земетресение и остава непокътната.
Господарят на чудесата е облик на Христос, нарисуван от плебей преди няколко века. Картината е претърпяла няколко трусове. Ето за какво тя стартира да бъде почитана и доста хора започнаха да имат вяра в нейните свещени сили.
Франсиско Толедо

Репликата, пресичаща улиците на Лима, тежи близо 2 тона. Честването на иконата е един от най-големите и най-важни празници за перуанците. То е една от най-големите религиозни процесии в света. В Перу месец октомври е прочут като ален месец заради цветовете на шествието. Всяка година се подготвят сезонни вкусни сладкиши, известни като ален пудинг и " Турон де Дона Пепа ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР