Над 22 млн. EUR са инвестирали през последната година в

...
Над 22 млн. EUR са инвестирали през последната година в
Коментари Харесай

Турските инвестиции в България

Над 22 млн. EUR са вложили през последната година в България турски компании. За последното десетилетия вложенията на южните съседи у нас са 835 млн. EUR, сочат данните на Българска народна банка. Данните бяха изнесени на семинар „ Възможности за търговия и вложения в България”, проведено от Турско-Българска търговско-индустриална камара, в който присъединяване взеха представители на над 100 български и турски компании.

България е привлекателна за задгранични бизнесмени с най-ниските си оперативни разноски от страните в членки на Европейския Съюз.

„ Вече са извършени срещи с регионалния шеф на Кърджали, тъй че се надявам в къси периоди да стартираме да осъществяваме индустриална зона в региона на Кърджали. Сигурен съм, че към него ще има интерес от евентуални турски вложители, поради удобната локация и спомагателните благоприятни условия, които можем да предложим”, сподели заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев.

За последната година взаимният ни стокообмен с Турция възлиза на над 3.5 милиарда USD. Износът на България се прави оценка на към 1.8 милиарда USD, а вносът – на към 1.6 милиарда USD. Интересът на турските компании в България е ориентиран най-вече към планове, свързани с създаване на транспортната и енергийна инфраструктура, а също и строителството на жилищни, търговски и офис здания, както и към банковия бранш. С бързи темпове нарастват вложенията в секторите автомобилостроене, текстил, подготвени дрехи, логистика и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР