Над 2000 участници ще се качат на сцената на Общобългарския

...
Над 2000 участници ще се качат на сцената на Общобългарския
Коментари Харесай

С България в сърцето събира над 2000 българчета от страната и чужбина

Над 2000 участници ще се качат на сцената на Общобългарския събор „ С България в сърцето “, който се открива в 10.00 часа през днешния ден в Каварна. В дните от 10 до 12 май Каварна ще бъде хазаин за шестнадесети път на Общобългарски юношески фолклорен събор “С България в сърцето ”.

За първи път в историята на събора на сцената ще се качат над 2000 деца и младежи, които ще са от България, Молдова, Украйна и Румъния.

Организатори на събитието са Община Каварна и Продуцентска къща “Пирина ”. Съборът няма конкурсен темперамент, само че най-хубавите осъществявания денем ще бъдат включени във вечерните концерти.

Програмата през трите дни на събора „ С България в сърцето “ включва и провеждането на състезанията " Ревю на национални носии ", надиграване “Кръшна ръченица ” и " Мис и Мистър Фолклор 2019 ”.

Това е единственият по мащабите си събор, който сплотява българските младежи от целия свят въз основата на българския фолклор, сподели за радио Варна уредникът Илия Луков.

Утвърден като обичаен Общобългарски юношески фолклорен събор, “С България в сърцето ” събира през годините младежи, потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР