Над 2000 души аплодираха Васко Василев по време на концерта

...
Над 2000 души аплодираха Васко Василев по време на концерта
Коментари Харесай

Над 2000 души аплодираха Васко Василев във Варна

Над 2000 души приветстваха Васко Василев по време на концерта му във Варна. Морската столица сложи начало на националното турне на виртуоза, което с изключение на Варна, включва още Русе, Пловдив и София.

Световноизвестният музикант излезе на сцената дружно с оркестъра на Кралската опера и музиканти от целия свят – Аржентина, Сингапур, Англия, Испания и несъмнено, България. Годишните времена на Пиацола и Вивалди, кино музика на Мориконе, както и поп и рок шлагери части на Стинг, Лаура Пергозили и други бяха част от музикалния театър, който Васко Василев подари на публиката. Завръщането му на варненската сцена се случва след над 2-годишна пауза.

Следващите градове, които ще посрещнат виртуозния цигулар, са Русе (6 ноември), Пловдив (8 ноември) и София (10 и 11 ноември).

Освен в границите на националното му турне, феновете на класическата музика могат да чуят Васко Василев, като закупят и първия му албум с изпълнения на живо, който може да бъде открит в магазини в страната. Албумът включва негови осъществявания онлайн от концерта му в зала 1 на НДК през декември предходната година, с присъединяване на креативния му сътрудник Памела Никълсън и солисти от Оркестъра на Кралската опера в Лондон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР