Над 200 кораба ще "акостират" едновременно в Бургас през август.

...
Над 200 кораба ще "акостират" едновременно в Бургас през август.
Коментари Харесай

Над 200 кораба ще акостират за елитно състезание в Бургас

Над 200 кораба ще "акостират " по едно и също време в Бургас през август. Градът ще е хазаин на Европейски шампионат по корабомоделен спорт в клас "С ".

Очаква се участниците да предложат за оценка от журито над 200 елитни модела, разграничени в 8 категории. Така бургазлии и гостите на града ще видят в смален тип атрактивни ветроходни, исторически и модерни кораби, диорами, дребни модели и модели на кораби, издигнати в бутилка.
Някои от експонатите са оценени на хиляди евро. Цялата армада ще бъде строена и "закотвена " в Културен център "Морско казино ".

Моделите ще бъдат оценени от три съдийски комисии, формирани от специалисти интернационална категория.Оценката се прави на база показаната от състезателя градивна документи, като се подчертава върху точността и ювелирната направа на всеки модел. Главен арбитър ще е Мартин ван Гелдерен от Холандия, а останалите арбитри са от Франция, Италия, Хърватска, Чехия, Полша, Румъния, Беларус, Русия и Украйна.

Освен от изброените страни, в Бургас ще дойдат състезатели от Словакия, Казахстан, Швеция, Германия. Нашата страна ще бъде показана от Национален тим с 18 състезатели (мъже и жени) и 6 юноши.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР