Над 200 000 шофьори са заснети да буквално да летят

...
Над 200 000 шофьори са заснети да буквално да летят
Коментари Харесай

Какво се случва? 200 000 камикадзета за 2 месеца по родните ...

Над 200 000 водачи са снимани да безусловно да летят по родните пътища в границите на два месеца – 07 юли до 12 септември. Това сподели пред публицисти главсекът на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който е на посещаване в Хисаря.  Той акцентира, че едвам 40% от всички санкции, наложени на джигитите, са платени и са влезнали в хазната. По думите му тази събираемост на наложените наказания е извънредно ниска и би трябвало незабавно да се вземат ограничения това да се промени.

„ Загубите са в милиони от неплатени санкции. В другите страни процедурата по събиране е бърза и работи добре. Ние се бавим с тежки административни процедури, които са невъвместими с времето. Нужни са промени “, безапелационен е Тодоров. По думите му те включват възстановяване на пътната инфраструктура, на образованието на водачите, бързи и неотменни санкии, както и бързо създаване на комплекс от ограничения за надзор на водачите – камери за междинна скорост, стационарни и преносими ограничения. 

От изнесената статистика стана ясно, че за времето от 7 юли до 12 септември са връчени над 49 000 акта и над 180 000 фиша. 1300 са хванати зад кормилото с над 1,2 промила алкохол в кръвта, а над 1200 - дрогирани. Всички към този момент са с обвиняване от прокуратурата, сподели главсекът на Министерство на вътрешните работи. 

Петър Тодоров взе участие в Осмата годишна конференция „ Безопасна пътна инфраструктура “ в Хисаря. Форумът се  организира от Българската браншова асоциация „ Пътна сигурност “.  Тодоров и специалисти от Групово дело „ Национална полиция “ показаха резултатите от подхванатите от 16 август ограничения за спомагателен надзор на придвижването по пътищата. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР