Над 200 000 лв. са даренията в неонатологичните отделения в

...
Над 200 000 лв. са даренията в неонатологичните отделения в
Коментари Харесай

Над 200 000 лв. дарения събраха за неонатологичните отделения

Над 200 000 лева са даренията в неонатологичните отделения в лечебните заведения из цялата страна. Направихме огромна крачка напред, съобщи ръководителят на фондация " Нашите недоносени деца " Нина Николова при откриването на тържествената вечер в поддръжка на тазгодишната акция на фондацията. " Вечерта на чудесата " се състоя за първи път в Софийската градска художествена изложба.

Николова напомни, че предходната година са сбъднали огромната си фантазия да открият фамилен център " Малки чудеса " , а през днешния ден той е още по-голям и комфортен. Тя показа плануваните действия и цели на тазгодишната акция, а точно набиране на средства за закупуване на нужната животоспасяваща инсталация в неонатологичните отделения в страната, създаване на фамилни стаи в лечебните заведения, които да разрешат на родителите да бъдат с децата си по време на техния нескончаем болничен престой и подкрепяне на работата на фамилен център за недоносени деца " Малки чудеса " .

 Сътворете знамение за дребните герои
Сътворете знамение за дребните герои

Стартира акция в поддръжка на недоносените деца

Николова не пропусна да подчертае и значимата роля на експертите, които поддържат идеята и работят интензивно за нея . Те особено благодари на по този начин значимите за дребните герои лекари - проф. Слънчева, доцент Георгиева, доцент Мумджиев, доктор Аргирова. Те още веднъж изрично обявиха, че специалността, която са избрали, си заслужава макар компликациите. По думите им с помощта на фондацията обществото е по-информирано и осведомено със същността на неонатологичните отделения и експерти.

 Над 6000 деца се раждат недоносени в България всяка година
Над 6000 деца се раждат недоносени в България всяка година

Активната грижа на родителите - ключът към оцеляването на недоносените бебета

Сред гостите на събитието бяха огромна част от посланиците на акцията - Михаела Филева, Силвия Митева, Ива Екимова и други, представители на сътрудниците и донорите на акцията и доста други посетители, пристигнали да поддържат идеята на акцията.

Водещ на " Вечер на чудесата " бе Милена Златкова от " Тройка призори " и дълготраен дипломат на фондацията, а своята поддръжка с песни насочиха две от лицата на " Големи чудеса за дребните герои " - очарователната българска певица Маги Джанаварова и извънредно надареният Славин Славчев .

Председателят на фондацията пък пожела повече здрави бебета.

На събитието бяха показани клиповете на посланиците, в които те приканват за поддръжка на недоносените деца посредством дарения и събиране на средства за идеите на фондация " Нашите недоносени деца ".

 Родителите на недоносени бебета би трябвало да имат вяра в децата си
Родителите на недоносени бебета би трябвало да имат вяра в децата си

Непосредствено след преждевременното раждане родителите се нуждаят извънредно от информация какво се случва с децата им

Различното тази година е провеждането на благотворителен базар за най-малките, като за задачата от фондацията приканват всички искащи да оказват помощ да се включат като доброволци в акцията.

Останалите могат да поддържат идеята с DMS BEBE на 17 777 или на онлайн плаформата www.donate.premature-bg.com.

Над 6000 е броят на недоносените бебета, родени в България всяка година. 30% от тях получават тежки увреждания, а над 50% получават разнообразни по-леки дълготрайни проблеми, които с съответна ранна намеса са преодолими.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР