Над 20 години столичани от кв. Лагера чакат решение на

...
Над 20 години столичани от кв. Лагера чакат решение на
Коментари Харесай

20 години столичани от кв. Лагера чакат решение на проблеми

Над 20 години столичани от кв. " Лагера " чакат решение на проблемите си, само че не получават подпомагане от Столичната община. За да почистят квартала си, те сами са се организирали и на 10 април три групи ще събират боклуци в региона.

От години хората се надяват да се построи футболно игрище " Кореняк ", за което има вкаран план с съответни уреди, графики и количествено-стойностни сметки. То се намира покрай парк " Гъбите ", където има общински терен. Намерени са и компании, които могат да го изпълнят. Ще са нужни 80 000 лева за две стадиони, фитнес уреди и беседки. Обещана е финансова поддръжка от спортното министерство, само че с цел да се задейства процедурата, би трябвало общината да отговори, че не може да го осъществя.

Сред останалите претенции на жителите на " Лагера " са създаване на улица на мястото на вдигнати противозаконни гаражни кафези, отделяне на кръгово или най-малко слагане на светофар на изхода на квартала към ул. " Житница ", както и осветяване на тенис маси в парка. Хората към този момент сами са обезпечили механически план и ще платят за реализацията, само че се изисква позволение от общината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР