Над 20 души загинаха атентата в кенийската столица Найроби преди

...
Над 20 души загинаха атентата в кенийската столица Найроби преди
Коментари Харесай

На косъм от ада: Георги Тошев в Найроби часове преди атентата

Над 20 души починаха атентата в кенийската столица Найроби преди няколко дни. Над 30 бяха ранени и настанени в болница. Отговорност за офанзивата пое ислямистката формация „ Аш Шабаб " от прилежаща Сомалия, като екстремистите оповестиха, че по този начин са отмъстили на Съединени американски щати за признаването на Ерусалим за столица на Израел. Журналистът и продуцент Георги Тошев, избегна този атентат единствено за броени часове.
Взривове и престрелка в първокласен регион на Найроби Засегнати са хотел и офис постройка, няколко автомобила са запалени
„ С сътрудника оператор, с който работя от години, пътувахме за най-големия лагер за първенци в света. Изпуснахме полета за вътрешните линии сред Найроби и Елдорет – градчето, в което се случва този лагер”, сподели журналистът и добави, че са избрали най-сигурния хотел в кенийската столица.
Президентът на Кения: Нападателите от Найроби са отстранени Жертвите на офанзивата към този момент са 15
Вариантите бяха два – да преспим или да починем 7-8 часа преди да хванем идващия полет. Получихме информация, че можем да бъдем качени на идващия полет, само че ние взехме решението да тръгнем. Отивайки на летището в Найроби, нищо не предвещаваше съдбовния терористичен акт. Когато кацнахме след 40-минутен полет в Елдорет, цялото летище беше цялостно с полиция, споделиха ни, че има терористичен акт.

Тошев съобщи, че повече информация за трагичния случай са получили часове по-късно. Журналистът показа, че това е вторият случай, в който той се разминава на косъм от гибелта.
Атентатът в Найроби: Разказ от първо лице Коментар на журналиста Георги Тошев от Кения
„ Случайността, шансът или ориста, не знам кое тъкмо, играе значима роля в нашия живот. Едно решение, което не знам по какъв начин човек взима, то звучи за теб безконтролно, даваш си сметка едвам по-късно. Започнах да си давам сметка какво съм избегнал, когато започнах да виждам телевизия, тогава разбираш какво е терорът”, показа Тошев.

Снимка: btvnovinite.bg

Журналистът напомни и различен смъртоносни атентат в Найроби – през 2013 година, когато в търговски център починаха 68 души.
След терора в Кения: Има ли значение на кой континент умират хора Снимки на жертви на офанзивата в Найроби в западните медии разгневиха локалните
„ Това не е взривена бомба или кола, тук става въпрос за обществени изтезания, които целят да се всява боязън – хората да бъдат мнителни и да не живеят спокойно”, уточни Тошев.

Повече за спортния конгрес, на който е участвал журналистът и спортистите, които са взели присъединяване в него – вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР