Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв.

...
Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв.
Коментари Харесай

Борисов: Дължим на пенсионерите достойни старини!

 " Над 2 млн. възрастни хора ще получат спомагателни 50 лева към пенсиите си и за месец ноември. За задачата отпускаме близо 106 млн. лева по бюджета на ДОО ". Това написа министър председателят Бойко Борисов във фейсбук профила си.

По думите му спомагателната сума ще се изплаща на всички пенсионери, без значение от размера на техните месечни хонорари. " Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 година и го изпълняваме. В същото време предлагаме от следващата година минималната пенсия да стане 300 лева, а от юли подвигаме всички пенсии с 5%.

Грижата за възрастните хора е наш дълг и неизменен ангажимент. Дължим на пенсионерите почтени старини и те могат да разчитат на нашата поддръжка! ", написа още министър председателят. " Отпускаме и близо 23 млн. лева за възстановяване на инфраструктурата на Граничен контролно-пропусквателен пункт Златарево, Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. Целта е пунктовете да дават отговор на нужните условия за качество и да се облекчи прекосяването на хората през тях ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР