Над 2 млн. лв. целеви средства предоставя на болницата си

...
Над 2 млн. лв. целеви средства предоставя на болницата си
Коментари Харесай

Над 2 млн. лв. налива Община Попово в болницата заради неразплатен договор за инженеринг

Над 2 млн. лева целеви средства дава на болничното заведение си Община Попово, с цел да я избави от банкрут. Сумата е за погасяване отговорностите на здравното заведение по изпълнен, само че неизплатен контракт за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост. Поради неналичието на средства болничното заведение не успяваше да покрива вноските си и компанията, направила санирането на постройката, посредством цесии, е трансферирала вземанията си на други сдружения, който осъдиха болничното заведение.

Договорът за инженеринга беше подписан през 2011 година, като изпълнителят се ангажира да го извърши със лични средства със период на погашение на вложените средства за 7 години. По-късно вземането е било трансферирано. Недостигът на средства от активността на болничното заведение докара до проблеми с заплащанията. През годините Общината се наложи неведнъж да избавя с финансови инжекции здравното си заведение.

Сега Общината стремително вкарва, под формата на финансов трансфер, над 1,8 млн. лева с цел да погаси по-голямата част от отговорностите. Останалите суми ще се заплащат тази година.

Общинските съветници в Попово желаеха управлението на болничното заведение да направи доклад за заплащанията по този контракт и да даде информация какво остава и по какъв начин ще се обезпечи развиването на здравното заведение.

Парите, които извади Общината, са били предопределени за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, осведомиха от кметството.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР