Над 2,4 милиона стръка канабис и над 235 килограма марихуана

...
Над 2,4 милиона стръка канабис и над 235 килограма марихуана
Коментари Харесай

Огромно количество канабис бе иззето в Югоизточна Турция

Над 2,4 милиона стръка канабис и над 235 кг марихуана са били хванати в Югоизточна Турция, съобщи Анадолската организация. Това е най-голямото хванато количество до момента през актуалната година, оповестяват управляващите.

Валийството в Диарбекир осведоми, че в региона на две села в околията на локалния град Лидже е била осъществена интервенция против незаконното произвеждане и трафик на опиати, осъществяван от терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК).

Екипите са засекли общо 2,4 милиона стръка индийски коноп на 15 местоположения в региона, а в селски региони на Диарбекир е била открита заровена марихуаната, разпределена в торби.

Унищожиха над 15 млн. стръка канабис в Диарбекир

Нелегалните плантации били снабдени с напоителна система, която е унищожена. Иззето е и друго съоръжение, предопределено за развъждането и производството на опиати.

Миналата година турските управляващи конфискуваха общо 40 тона марихуана и 40 милиона стръка канабис.

ПКК финансира терористичните си действия посредством незаконна търговия с опиати още от 80-те години на 20 век, като съгласно Интерпол до 80 % от европейските наркопазари са снабдявани от мрежи за трафик под контрола на ПКК, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР