Над 180 училища от цялата страна заявиха че се нуждаят

...
Над 180 училища от цялата страна заявиха че се нуждаят
Коментари Харесай

Как да помогнем на децата в онлайн обучението?

Над 180 учебни заведения от цялата страна обявиха че се нуждаят от 6500 устройства: смарт телефони, таблети, преносими компютри, компютри, с цел да осъществят качествено отдалечено образование за всички свои възпитаници. Това стана през първите три дни след стартирането на акцията „ Стара техника за ново начало “ в поддръжка на образованието. Чрез нея Център " Амалипе " и учебните заведения от мрежата „ Всеки възпитаник ще бъде първенец “ молят към институции, компании, организации и жители да дарят подобаващи устройства – таблети, смарт телефони, преносими компютри, компютри на учебните заведения, които от своя страна ще ги дават на учениците против уговорката да вземат участие интензивно в отдалечено онлайн образование, оповестиха от Центъра.
Кампанията идва откакто изследване на това по какъв начин 200 учебни заведения реализират отдалечено образование сподели, че напъните на учители и просветителни посредници дават обещаващи резултати.
В доста от учебните заведения в селата и учебните заведения с централизация на уязвими групи сериозен проблем обаче се явява неналичието на подобаващи устройства измежду част от учениците. В множеството учебни заведения се постанова отдалеченото образование да бъде осъществено на две скорости: част от учениците вземат участие в онлайн уроци и други форми на интернет основано образование, до момента в който други остават пасивни или биват достигнати само от просветителните посредници, които раздават принтирани уроци и задания. В някои учебни заведения процентът на възпитаници без налични устройства надвишава три четвърти от учениците.
Повече информация за това по какъв начин да се включите в акцията, ще намерите в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР