Над 1600 ученици на възраст от 6 до 12 години

...
Над 1600 ученици на възраст от 6 до 12 години
Коментари Харесай

Над 1600 ученици посетиха Научната лаборатория на Байер за деца Байлаб

Над 1600 възпитаници на възраст от 6 до 12 години взеха присъединяване в Научната лаборатория за приложна и занимателна химия и биология за деца – "Байлаб " 2019.

Инициативата, която се провежда изцяло гратис за пета поредна година от Байер България, се радва на все по-голям интерес. И тази година дребните откриватели се допряха до света на науката посредством забавни опити, демонстрирани от доброволци от СООПН, Аграрния университет – Пловдив и Байер България. Те бяха съобразени с възрастта на участниците и показаха значими за индивида и природата процеси и феномени, тъй че по занимателен и занимателен метод да възпламенят любознанието на децата към естествените науки.

През 2019 година „ Байлаб “ отвори порти под мотото „ Малки откриватели – огромни открития “ в София, Пловдив, Варна и за първа година в Бургас. Демонстрации на опитите тази година се организираха и пред дребни пациенти в онко-хематологични отделения на лечебни заведения в София, Пловдив и Варна.

„ За нас е чест за пета поредна година да си партнираме с Байер по този забавен план. Истинска наслада е да видиш любознанието и жаждата за познание в очите на децата. Вярваме, че когато научават нови неща от по-големите батковци и каки – състезателите по естествени науки, се въодушевяват да вървят по техния път. Науката не е наложително далечна и неразбираема, в случай че бъде показана по занимателен, наличен и интерактивен метод! “, разяснява Алексей Христов, Председател на Управителния съвет на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.

За петте години, в които Байер провежда „ Байлаб “ в България, лабораторията е била посетена от над 5 600 деца.

Научната лаборатория на Байер за деца „ Байлаб “ се организира със съдействието на Регионалните ръководства на образованието (РУО) по градовете и с другарската поддръжка на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки (СООПН), Факултета по химия и фармация на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, Аграрен университет – Пловдив, Младежкия културен център в гр. Бургас и Техномеджикленд.



За Байер

Байер е интернационална компания с опит в областите на науките за живота – опазване на здравето и земеделие. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят изгода на хората, като поддържат напъните за превъзмогване на съществени провокации, свързани с повишаването и застаряването на популацията в международен мащаб. В същото време, Групата цели да сътвори стойност посредством нововъведения, напредък и висок капацитет за облаги. Байер съблюдава правилата на стабилно развиване, а марката Байер значи доверие, надеждност и качество в целия свят. През финансовата 2018 година в Групата работят към 117,000 чиновници, а компанията осъществя продажби в размер на 39.6 милиарда евро. Капиталовите разноски възлизат на 2.6 милиарда евро, а разноските за научноизследователска и развойна активност – на 5.2 милиарда евро. За повече информация посетете www.bayer.com

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР