Над 1500 филма от цял свят са кандидатствали за участие

...
Над 1500 филма от цял свят са кандидатствали за участие
Коментари Харесай

Над 1500 филма искат участие в Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми във Варна

Над 1500 кино лентата от целия свят са кандидатствали за присъединяване в програмата на 20-ото юбилейно издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми във Варна.

Това оповестиха уредниците на конференция във връзка идната културна демонстрация, която ще започва на 14 юни и ще продължи до 18 юни, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Подборът на филми тече. След окончателното привършване на селекцията през април ще бъде оповестена и финалната стратегия на фестивала. По традиция към 95% от наличието ще е премиерно за страната.

На този стадий са ясни няколко премиерни кино лентата за България от Франция и Полша. Акцент ще бъде и първата прожекция в морската столица на българската лента „ Една провинциална болница “, която ще взе участие и във фестивала в Карлови Вари.

Полският премиерен филм „ Backwards ” е по автентичен случай и е роман за това по какъв начин майка на дете със специфични потребности през 80-те години на предишния век съумява да промени радикално просветителната система в Полша.

Три ще са главните местоположения, където ще се прожектират лентите и ще се случват събитията на фестивала. Това са ФКЦ, Радио Варна и РеБонкърс.

Патрон на фестивала по традиция е вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР