Над 150 различни марки и стилове пиво се произвеждат в

...
Над 150 различни марки и стилове пиво се произвеждат в
Коментари Харесай

Колко бира пие българинът по време на пандемия

Над 150 разнообразни марки и стилове питие се създават в България, като в страната оперират три огромни компании и 28 дребни и междинни предприятия. През 2019 година са създадени 5.4 млн. хектолитра. За същия интервал портфолиото на пивоварните компании се е разширило с 25 нови марки и асортимента бира, сочат данните на Съюза на пивоварите в България (СПБ).

Постъпленията от данък за бира за 2019 година са 78.8 млн. лева - с 2.7% под миналата 2018 година, което кореспондира и на лекия спад в размера на осъщественото питие, сочат данните на Агенция,,Митници”. Сериозни остават финансовите вложенията в сектора на обща стойност 42 млн. лева за реновиране на индустриалната база и въвеждането на зелени безотпадни технологии за запазване на околната среда. За интервала 2015-2019 година общо вложенията на членовете на СПБ в дълготрайни материални активи надвишават 212 млн. лева

Над 10 млн. литра е употребяваната безалкохолна и нискоалкохолна бира у нас през 2019 година, като наклонността е всяка година този размер да пораства. В страните от Европейски Съюз като осреднената стойност сегментът на безалкохолните бири е 3%. От всички алкохолни промишлености пивопроизводството е единственото, което разрешава продуктът да бъде с 0% алкохол. Това дава необятни благоприятни условия да бъдат задоволени условията на от ден на ден консуматори, показват от СПБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР