Над 140 сигнала за щети, причинени от силната буря в

...
Над 140 сигнала за щети, причинени от силната буря в
Коментари Харесай

Порои потопиха София, Перловската и Владайската река излязоха от коритата си

Над 140 сигнала за вреди, породени от мощната стихия в София довечера, са подадени в пожарната. Наводнени са булеварди, подлези и метростанции.

" Наводнени са редица сектори и обекти в София. Всички екипи на Аварийната дирекция, на пожарната, на Инспектората са на терен. Продължават да обработват. Имаме няколко станции на метрото, по които по стълбите се е стекла вода. ", съобщи пред за БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Без електрозахранване през разнообразни интервали от време останаха квартали в регион " Витоша ", както и елементи от " Хаджи Димитър ", " Хладилника ", " Света Тройца ", " Западен парк ", " Илинден ", " Красна поляна ", " Редута ", " Симеоново ", " Банишора " и " Павлово ".

Перловската река към този момент е в коритото си, само че по-рано в региона на Военната академия водата излезе на пътното платно и наводни бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ", поради което краткотрайно беше спряно придвижването.

Преля и Владайската река - в региона на " Орландовци " и квартал " Бенковски ".

" Екипите отводняват най-вече частни обекти, изби, публични здания. Има и паднал гръм в търговски обект в квартал " Гоце Делчев ". Основно провалите са в " Манастирски ливади ", " Гоце Делчев ", " Витоша " и " Люлин ", уточни Фандъкова.

В резултат на бурята на столичния бул. " България " част от покрива на хипермаркет се срути. Няма данни за потърпевши хора.

По-рано беше обявено, че са наводнени подлезът на НДК и метростанцията в региона. Затворен за придвижване е целият тунел в региона на НДК.
 Метростанция стана мочур, а столични булеварди - плавателни
Метростанция стана мочур, а столични булеварди - плавателни

Квартал " Красна поляна " остана без ток

Затруднено беше придвижването по бул. " България ", както и по бул. " Цар Борис Трети " и бул. " Никола Петков " в посока Княжево. Десетки коли бяха блокирани под моста на бул. " България " и Околовръстното шосе.

Наводнено е и самото Околовръстно шосе при кръговото придвижване за кв. Драгалевци.

Над 20 автомобила закъсаха във водата покрай Южния парк в София.

Под вода е и подлезът на Орлов мост , оповестяват още от пожарната.

На бул. " Овча купел " и улица " Любляна " кръстовището също е наводнено. Десетки коли бяха блокирани в региона като водата стигаше до прозорците на колите и хората не можеха да излязат.

Наводнен е и партерен етаж на болница в столичния квартал " Красна поляна ".

В подлезите на бул. " България " вследствие на мощния дъжд се струпаха хора.

В магазин за хранителни артикули на бул. " България " и бул. " Тодор Каблешков " мъж е паднал в асансьорна шахта. Той е изваден и не е потърпевш съществено.

Заради дъжда, с изключение на подлеза на НДК при Моста на влюбените, наводнени са и Транспортният подлез на бул. ‚Цар Борис Трети ", и този при гара " Подуяне " към бул. " Ботевградско шосе ".

Еднометрова вълна по бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " в столицата при бурята нощес е помела над 10 автомобила, предава Българска национална телевизия. Няма потърпевши, само че има доста нанесени вреди по колите.

Снощи полицейски екипи са помогнали на жена, блокирана на първия етаж в къщата си на улица " Алеко Константинов ", покрай спектакъл " Зад канала ", в резултат на проливните дъждове в столицата, оповестява Българска национална телевизия.

По време на бурята на обособени метростанции е влезнала вода през входовете. Движението на метрото не е спирало , посочи във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По време на пороя бяха изменени маршрутите на трамваи 1, 6, 7 и 10, както и на трамваите по линии 11 и 12.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР