Над 14,9 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за

...
Над 14,9 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за
Коментари Харесай

НАП събра 15 милиарда за 6 месеца

Над 14,9 милиарда лв. са постъпленията в Националната организация за доходи те през първата половина на 2022 година, което е с 1,6 милиарда лева повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сочат данните на Национална агенция за приходите , съобщи Българска телеграфна агенция.

До края на юни доходи те за централен бюджет са близо 8,2 милиарда лв., като данъкът върху приходите на физически лица е съвсем 2,2 милиарда лева.; 1,7 милиарда лева е корпоративният налог и повече от 4 милиарда лева - Данък добавена стойност. 

Приходите от осигурителни вноски към 30 юни са към 6,3 милиарда лева, в това число над 3,7 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване, 1,6 милиарда лева - за здравноосигурителни вноски, и 920 млн. лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог - 38 на 100.

Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с близо 8 на 100, а осигурителните вноски порастват стабилно с над 12 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите. 

" Отличните резултати, които отчитаме, се дължат както на партньорския метод от страна на Национална агенция за приходите към бизнеса и жителите, така и на тяхното добросъвестно държание. Удовлетворени сме от обстоятелството, че за следващ път следим нарастване на доброволното обявление и заплащане от страна на данъкоплатците. Уверени сме, че с тези темпове растежът на доходи те през 2022 година ще надмине упованията ни ", сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов във връзка следващия рекорден растеж в доходи те. 

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР