Над 1300 са проверките във Варненско за днесДнес, на територията

...
Над 1300 са проверките във Варненско за днесДнес, на територията
Коментари Харесай

Нови четири досъдебни производства са образувани днес за нарушаване на задължителна домашна карантина

Над 1300 са инспекциите във Варненско за през днешния ден

Днес, на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна са осъществени 1305 инспекции по адреси на лица, сложени под наложителна домашна карантина, защото са били в контакт със инфектирани с ковид жители или са пристигнали от рискови дестинации. В резултат на дейностите на органите на реда има формирани нови четири досъдебни производства и една инспекция за закононарушения по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, касаещ неспазване на наложителната карантина след завръщане от рискова страна.

Разследванията, стартирани по време на оповестеното изключително състояние поради ковид, са взети на специфичен доклад от Апелативната прокуратура във Варна.

За днешния ден са осъществени също 164 инспекции в паркове, градини и детски площадки във Варна и региона. Съставени са 11 АУАН по Закона за здравето на жители, отказващи да съблюдават ограниченията, свързани с въведеното в страната изключително състояние, целящо ограничение разпространяването на ковид инфекцията.

ОДМВР – Варна приканва жителите да си останат у дома, да лимитират излизанията от вкъщи, да пътуват единствено при необходимост на пътуването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР