Над 124 млн. лева е бюджетът за жилищно строителство, БКС

...
Над 124 млн. лева е бюджетът за жилищно строителство, БКС
Коментари Харесай

Близо 38,3 млн. лв. са заложени в бюджета за новия бул. Васил Левски“! Вижте кое, колко и къде във Варна

Над 124 млн. лв. е бюджетът за жилищно строителство, БКС и запазване на околната среда за 2019 година във Варна. От тази сума за създаване, ремонт и поддържане на уличната мрежа са планувани 67,5 млн. лв.. Проектната рамка по това перо в общинския бюджет беше утвърдена на днешното съвещание на ПК " Благоустройство и комунални действия “. За строителството на бул. " Васил Левски “, което продължава и през тази година, в бюджета са заложени близо 38,3 млн. лв.. Около 18 млн. лв. са планувани за главен ремонт на пътна мрежа, артерии, алеи и други обекти по инфраструктурата. Малко над 7 млн. лв. ще коства настоящата рехабилитация на улици в града.

Предстои построяването на пътна автомобилна рампа на автомагистрала " Хемус “, с качване от бул. " Ат. Москов “, за която в бюджета са заделени 1,65 млн. лв.. Друг огромен обект е реконструкцията на улица от бул. " Първи май “ към Рибарско пристанище " Карантината “, която ще коства над 1,5 млн. лева

Ремонтни действия тази година ще има също на улиците " Кап. Рончевски “, " Ал. Рачински “, " Флора “, " Баба Тонка “. Мащабно възобновяване на улици ще има и в с. Константиново, за което в бюджета на община Варна са заделени 2,5 млн. лв..

През 2019 година не престават ремонтите на детски площадки за игра навън, за които ще бъдат изхарчени към 700 хиляди лв.. Нов образ ще придобият площадки на ул. " Иван Богоров “, на кръстовището на бул. " Сливница “ с ул. " Отец Паисий “ и на ул. " Пенчо Славейков “. В местността Свети Никола ще бъде построена нова детска площадка за игра навън, а на ул. " Академик Игор Курчатов “ ще има многофункционална спортна площадка.

Предстои също благоустрояване на междублокови пространства. Едно от тях е сред улиците " Г. Бенковски “, " Сава Доброплодни “, " Христо Попович “ и " Панайот Волов “, а друго – на ул. " Отец Паисий “. В бюджета са заделени средства и за планиране благоустрояването на редица междублокови пространства в разнообразни елементи на Варна. За улично осветяване община Варна е отделила 300 хиляди лв..

Други по-големи разноски в финансовата стратегия за тази година са за спешно възобновяване на брегозащитно и брегоукрепително оборудване в " Св. Св. Константин и Елена “, което ще коства 820 хиляди лева Малко над 780 хиляди лв. са планувани за подсилване на свлачище в местността " Св. Никола “.  

Общинските съветници утвърдиха и план-сметка " Чистота “. През тази година Варна ще разполага с 37,2 млн. лева за разчистване и поддържане на чистотата. Сумата е повишена спрямо в началото плануваните 30,5 млн. лв. с помощта на  преходния излишък от преизпълнение на приходите от такса битови боклуци и от неизплатени разноски към края на декември 2018 година Остатъкът е в размер на 7,2 млн. лв. при планувани  1 млн. лева С част от средствата ще бъде закупена съвременна техника за разчистване на Морската градина.

В рамките на съвещанието беше обявено, че през 2018 година общински инспектори са направили към 2 500 инспекции, главно свързани с чистотата на града, като част от тях са били с превантивна цел. Съставени са над 70 акта както на физически, по този начин и на юридически лица.

Бюджетът за сметосъбиране и сметоизвозване е в размер на 10,15 млн. лв.. За неутрализиране, преработване и оползотворяване на битовите боклуци са планувани 14,4 млн. лева, а за разчистване и поддържане на чистотата на публичните места – 12,6 млн. лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР