Над 120 учени, иноватори, изследователи и творци от 11 държави

...
Над 120 учени, иноватори, изследователи и творци от 11 държави
Коментари Харесай

Учени, иноватори и изследователи от 11 държави на Софийския фестивал на науката

Над 120 учени, иноватори, откриватели и създатели от 11 страни се включват в 13-ото издание на Софийския фестивал на науката, който бе открит в София Тех парк и ще продължи до 14 май.  

 

Работилници по физика и химия, астрономия, работилници за роботи и безвредно наблюдаване на слънцето, прожекции на филми, 40 щанда с демонстрации и опити, изложения, научна книжарница и действия навън.  

 

До 14 май пред жителите и гостите на София ще се изправят одобрени и млади учени, иноватори, откриватели, комуникатори на науката и създатели от 11 страни.

 

Фестивалът е както за деца, по този начин и за родители. Организиран е от Фондация Красива просвета, с главен сътрудник Министерството на образованието и науката и с поддръжката на Столичната община.
Как звучи гласът на 3000-годишна мумия? Има ли бъдеще човечеството съгласно писателите фантасти? Какви са огромните упования в астрономията и в създаването на нови антибиотици? Ще има ли хапче срещу остаряване? Какво общо имат технологиите с истината, изкуството, етиката и политиката? Тези и други въпроси задава 13-ото подред издание на Софийския фестивал на науката на откриватели и създатели от Австрия, България, Кения, Китай, Обединеното кралство, Полша, Португалия, Съединени американски щати, Украйна, Франция, Чехия. Фестивалът е част от Календара на културните събития на столицата.

 
Любов Костова, създател на фестивала: " Има ужасно доста работилници по физика, химия, безвредно наблюдаване на слънцето, астрономия, роботика, Родителите в това време могат да се посветят на някои тематики, като цифровия хуманизъм, или по какъв начин технологиите могат да оказват помощ да борим неистините в нашия живот ".
Интересът на немалка част от посетителите бе притеглен от два модула от изложбата Взаимодействай на детския теоретичен център Музейко, отдадена на преработването, опазването на природата и оптималното потребление на ресурсите.
На фестивала на науката в София е показано и СТЕМ образованието по естествени науки.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР