Над 1150 мигранти бяха спасени край бреговете на италианския остров

...
Над 1150 мигранти бяха спасени край бреговете на италианския остров
Коментари Харесай

Над 1150 мигранти бяха спасени край бреговете на Сицилия

Над 1150 мигранти бяха избавени край крайбрежията на италианския остров Сицилия, разгласи италианската брегова защита. Намерени са и телата на двама мигранти, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

663 души са били избавени от бедстваща лодка на към 60 морски благи от Сицилия. От лодката са били свалени и труповете на двама мигранти. А 494 мигранти бяха избавени от рибарска лодка край крайбрежията на острова. Операциите бяха осъществени от бреговата защита, финансовата полиция и испански транспортен съд, работещ за европейската организация за защита на външните граници Фронтекс.

Същевременно към 380 мигранти на борда на корабите " Оушън Вайкинг " и " Хюманити 1 " на неправителствени организации се обрисува да не получат позволение да смъкват тези хора на територията на Италия.

Засега новият италиански вътрешен министър Матео Пиантедози е изпратил протестно писмо до страните, под чиито знамена плават корабите - Норвегия и Германия. Според новия вътрешен министър държанието на екипажа на двата кораба не е било в сходство с духа на европейските и италианските регламенти по отношение на сигурността и граничния надзор и битката с противозаконната имиграция. Екипажите са направили избавителни интервенции на мигранти, без да съгласуват дейностите си със страните от региона, които са най-близко до зоната, в която са избавени хората и в които те разумно ще би трябвало да бъдат докарани. В този случай тези страни са Малта и Италия.

Пиантедози към този момент разгласи, че негов приоритет като вътрешен министър ще бъде ръководството на противозаконните миграционни потоци към Италия. Това е заложено и в програмата на десницата, спечелила изборите в страната през септември.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР