Над 1000 учители и помощен персонал от детските градини участват

...
Над 1000 учители и помощен персонал от детските градини участват
Коментари Харесай

Над 1000 учители против отварянето на забавачките

Над 1000 учители и спомагателен личен състав от детските градини вземат участие в петиция срещу отварянето им. „ За страдание и при нас има такива хора. Аз почитам правото на всеки да изрази своето мнение “, изясни шефът на столичната детска градина " Брезичка " Ваня Харбалиева пред Нова телевизия. Днес ще стане ясно по кое време и по какъв начин децага се връщат в градините.

ВИЖ ОЩЕ: В забавачка без обзор, единствено с автограф от родителя

" В нашия екип има две учителки, които към този момент са напуснали и две дами, които към този момент са декларирали предпочитание за това. Имаме и един асистент педагог, който също не желае да идва на работа ", изясни още тя. Според директорката всички, които имат потребност от посещаване на детска градина, би трябвало да могат да се възползват от това си право. Има групи, в които имаме 20 искащи да се завърнат и други, в които има прекомерно малко деца, които ще дойдат ". Нейното мнение е, че градините би трябвало да отворят вати от 1 юни.

Децата би трябвало да прекарват оптимално време на открито, считат пък родителите. Заради непрекъснатата стерилизация може да появяват алергични реакции, сподели Люси Стаменова. Родителите, които могат, дано си оставят децата вкъщи, с цел да бъде по-спокойно за всички. " Нека има бактерицидни лампи. Масово тестване на личния състав мъчно може да се реализира от финансова позиция ", счита още Стаменова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР