Над 1000 души се събраха на форума Кариера и живот

...
Над 1000 души се събраха на форума Кариера и живот
Коментари Харесай

Мария Габриел: Bulgaria Wants You е мост между хората и бизнеса

Над 1000 души се събраха на форума „ Кариера и живот – за какво в България? “ в София Тех парк. В него се включиха 85 компании от всички браншове на стопанската система. Събитието проведено от създателите на платформата Bulgaria Wants You Иван Христов и Андрей Арнаудов, още веднъж стана място за среща на бизнеса с хората.

В събитието се включи вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел.

„ За мен Bulgaria Wants You има две доста мощни страни. Тя трансформира в традиция тези полемики и доста откровени диалози въз основа за сполучливи образци за кариерно развиване в България. От друга страна то в действителност е мост сред хората и бизнеса, сред институциите и секторите, сред това всички дружно да създадем бъдещето на България изпълнено със наличие “, разяснява Мария Габриел.

" В България има работа за всеки наш съотечественик, който се колебае дали след приемане на тапия зад граница ще откри реализация в родината си ", сподели ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той благодари на фирмите, които избират столицата за седалище за развиване на своя бизнес. По негови думи градът, който има 2,5 милиона поданици, има своите прерогативи, само че и своите проблеми.

Председателят на СОС описа детайлности и за българското метро - че има построена пътна мрежа от 52 км, която съпостави с " цялостен под земята град ". Георгиев изясни, че по отношение на метрото непрекъснато се среща с аутсорскомпании, в които работят 700-800 души и всички те непрекъснато търсят нови фрагменти и се разрастват. Затова счита, че всеки българин има своето място в бизнес екосистемата на страната ни.

Гост-лектори на форума бяха музикалният продуцент Станислава Армутлиева и шефът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов. Посетителите получиха препоръки за сполучлива реализация в България от бизнесмени и бизнес водачи.

Двудневният конгрес продължава през днешния ден с национална полемика „ Демографията няма цена “ под патронажа на вицепрезидента Илиана Йотова.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР