Над 100 станаха вече глобите, наложени заради нарушения на разпоредбите

...
Над 100 станаха вече глобите, наложени заради нарушения на разпоредбите
Коментари Харесай

Над 100 са глобите във връзка със скандала „Партигейт“

Над 100 станаха към този момент санкциите, наложени поради нарушавания на наредбите против КОВИД-19 в английски държавни офиси, включително и в формалната резиденция на Борис Джонсън, заяви през днешния ден английската полиция, съобщи Асошиейтед прес.

Миналия месец Джонсън призна, че е бил измежду десетки други лица, платили санкция за посещаването на празненства и събирания, несъобразени с наложените коронавирус ограничения. По този метод той стана първият английски министър председател, глобен за нарушение на закона по време на своето ръководство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разкритията, че Джонсън и други лица от властта са се събирали нелегално в държавни здания през 2020 и 2021 година – до момента в който на милиони жители беше подредено да лимитират своите контакти, с цел да забавят разпространяването на болестта – разгневи гласоподавателите и провокира апели за оставката на Джонсън.

Премиерът се извини за това, че е участвал на изненадващо празненство за рождения си ден в формалната си резиденция на „ Даунинг стрийт 10 “, само че настоя, че съгласно него събирането не е било в действителност празненство

Съпругата на Джонсън и министърът на финансите Риши Сунак също споделиха, че са били санкционирани за наличието си на това събитие. От полицията оповестиха, че през последния месец са били наложени към 50 санкции вследствие на следствието във връзка със абсурда, именуван „ Партигейт “. От полицията обаче не дадоха информация за самоличността на получателите на санкциите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР