Над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България

...
Над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България
Коментари Харесай

Десетият Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика ще се проведе от 20 до 23 юни в Пловдив

Над 100 обществени предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина ще показват продуктите и услугите си по време на юбилейното десето издание на Европейския конгрес на субектите на обществената и солидарната стопанска система, което ще се организира в палата № 11 на Международния панаир в Пловдив от 20 до 23 юни.

В ревюто ще се включат и повече от 50 компании от стандартния бизнес, които ще срещнат аудиторията с политиката си за корпоративна обществена отговорност. Форумът ще даде поле за изява и на висши учебни заведения от България и чужбина и студенти, които учат дисциплини, свързани с развиването на обществената и солидарна стопанска система. Събитието се провежда от Националния съюз на трудово-производителните кооперации и Министерството на труда и обществената политика.

През последното десетилетие Европейският конгрес се утвърди като огромна обществена платформа с съвременна визия и новаторски изразни средства, която концентрира значими събития, знакови персони и значими тематики, онагледяващи настоящите европейски и районни трендове в развиването на обществената и солидарна стопанска система. Съпътстващо събитие на десетото му издание ще бъде провеждането на кръгла маса на високо ниво с водеща тематика „ Справедлива, съответна и трансформираща обществена стопанска система “. В нея ще вземат участие представители на високи постове в Европейската комисия, президентството, Народното събрание, изпълнителната и локалната власт. В полемиките ще се включат и експерти от научни институции, неправителствени организации и представители на стандартния бизнес.

По време на дискусионните конгреси и научно-практическата конференция на тематика „ Съвременни бизнес модели за обществена поддръжка “ ще бъдат разисквани въпроси, свързани с цифровата промяна, както и мястото и ролята на обществената стопанска система за повишение икономическата резистентност и конкурентоспособност на българската стопанска система. Акцент в полемиките ще е и тематиката за обществената стопанска система в подтекста на Европейския дирек на обществените права, както и финансирането на общественото предприемачество през идващия програмен интервал 2021-2027 година по Програма „ Развитие на човешките запаси “ и Националния проект за възобновяване и резистентност на България. Ще бъдат показани положителни практики със важен обществен резултат, както и връзката сред корпоративния бранш и обществените предприятия.

След формалното разкриване на форума ще се организира фешън ревю с създадена конфекция от трудово-производителни кооперации в България, както и гала по връчване на обичайна премия за заслуги за развиването на европейското обществено предприемачество „ Стилиян Баласопулов “. Входът за гости ще бъде напълно безвъзмезден.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР