Над 100 души се включиха в антитерористично учение, което се

...
Над 100 души се включиха в антитерористично учение, което се
Коментари Харесай

Антитерористично учение се проведе във Варна

Над 100 души се включиха в антитерористично обучение, което се организира в школата на Министерство на вътрешните работи във Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Няма доста сходни учения правени у нас. Участват ред институции, измежду които " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Спешна помощ, БЧК и други.

Сценарият включва навлизане на терорист в образователно заведение по време на образователния развой и разкриване на пукотевица.

Има ранени и потърпевши, изясни началникът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Варна старши комисар Андрей Ангелов.

" Идеята на учението е да се видят нашите дейности и синхронът, в който работим с останалите служби. Да проучваме бързината и методът на реагиране и допустимо най -бързо обезвреждане на лицето с концепцията да се минимализират жертвите. Нападателят нахлува в образователното заведение, до момента в който тече образователен развой. Открива директна пукотевица по учащите. У нас има проект за деяние при сходни обстановки, в този момент се отработват елементи. Идеята е да сме готови оптимално за такова деяние. След привършване на мероприятието ще създадем разбор и ще отработен грешките си. ", сподели още старши комисар Ангелов.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР