Над 100 души бяха арестувани след безредици и плячкосване в

...
Над 100 души бяха арестувани след безредици и плячкосване в
Коментари Харесай

Стрелба, кражби и погроми в Чикаго

Над 100 души бяха задържани след вълнения и разграбване в Чикаго, при които бяха ранени 13 служители на реда и бяха нанесени вреди на обекти в разнообразни елементи на града, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на органите на реда.

Началникът на градската полиция Дейвид Браун сподели, че това " не е бил проведен митинг ", а " чиста престъпност ". В един миг е имало пукотевица по чиновниците на реда, които са отвърнали на огъня.

Стотици хора чупиха витрини, разграбваха магазини и влязоха в конфликти с полицията рано през днешния ден в Чикаго. Безредиците избухнаха в комерсиалния регион " Магнифисънт майл " и на други места в града.

Все още не е ясна повода за размириците, почнали малко след среднощ. В региона на " Магнифисънт майл " обаче са видяни графити с антиполицейско наличие.

Кметът Лори Лайтфут дефинира случилото се като " тежко незаконно държание ". " Това беше нахлуване против нашия град ", сподели тя.

Много от разграбените търговски обекти бяха възобновили работа неотдавна, откакто по-рано в Чикаго имаше безредици, избухнали след митинги против гибелта на чернокожия американец Джордж Флойд при арест в Минеаполис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР