Над 100 депутати от парламента на Ирак представиха проект за

...
Над 100 депутати от парламента на Ирак представиха проект за
Коментари Харесай

Иракски депутати искат понижаване на нивото на дипломатическите отношения с Великобритания

Над 100 депутати от Народното събрание на Ирак показаха план за намаление на равнището на дипломатическите връзки с Англия от посолства на консулства. Това заяви през днешния ден Ахмад Амирабади Фарахани от парламентарното управление, съобщи ТАСС.

Очаква се планът скоро да бъде гласуван, показва организацията.

На 11 януари организация Тасним заяви, че иранските правоохранителни органи са задържали за няколко часа посланика на Лондон в Техеран Робърт Макеър, защото съгласно тях е взел участие в митинг и се е опитвал да управлява дейностите на тълпата по време на проява в Техеран. На другия ден Макеър бе извикан в иранското външно министерство.

Дипломатът съобщи, че не е взел участие в тази акция, а е възнамерявал единствено да уважи паметта на жертвите от злополуката с украинския аероплан и след пет минути е напуснал мястото.

Иранското външно ведомство назова дейностите на посланика по време на демонстрацията интервенция във вътрешните работи на страната.-->

Говорителят на иранския Върховен съд Голамхосеин Есмаили счита, че дипломат Макеър би трябвало да бъде експулсиран от страната за присъединяване в протестната акция.

По думите на Есмаили посланикът на Англия е взел участие в " нелегално събиране на хора, където е правел фотоси и видеозапис, което съставлява недопустимо държание ".

" Щом някой в приемащата страна става нежелан детайл, народът и държавното управление би трябвало да го експулсират ", цитира негови думи организация ИЛНА. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР