Над 100 000души са подали годишните сиданъчни декларации за облагане

...
Над 100 000души са подали годишните сиданъчни декларации за облагане
Коментари Харесай

Над 100 хил. души са подали онлайн годишните си данъчни декларации

Над 100 000души са подали годишните сиданъчни заявления за облагане на приходите по електронен път досега, оповестиха от Национална организация за приходите. Над 70 % от всички получени в организацията формуляри са изпратени онлайн, като общият брой на обработените заявления е малко над 130000.

От Национална агенция за приходите припомнят, че подаването на заявления за приходите на физически лица и внасянето на налога би трябвало да стане до 30 април и поучават клиентите си да употребяват електронната услуга за обявление на приходите по интернет с личен идентификационен код (ПИК). Към момента над 640 000 жители имат деен ПИК, който могат да употребяват за всички е-услуги на приходното ведомство.

Едноличните търговци и лицата, избрали да се таксуват като еднолични търговци, подават годишните си заявления за приходите до края на юни 2020 година, допълват от Национална агенция за приходите.

Националната организация за приходите поучава клиентите си да отсрочат визитите си в офис на ведомството до преустановяването на изключителното състояние, като до тогава употребяват електронните услуги, налични на https://inetdec.nra.bg/ с личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф. Структурите на Национална агенция за приходите не престават да работят и да обслужват клиенти при спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР