Над 10 журналисти, сред тях заместник главен редактор, си тръгват

...
Над 10 журналисти, сред тях заместник главен редактор, си тръгват
Коментари Харесай

Целият политически отдел на "Комерсант" напуска след уволнения заради статия

Над 10 публицисти, измежду тях заместител основен редактор, си потеглят от съветския вестник " Комерсант " след уволнението на специфичния сътрудник и заместник-ръководителя на политическия отдел, написа деловото издание РБК.

Специалният сътрудник Иван Сафронов и заместникът на завеждащия политическия отдел Максим Иванов оповестиха във " Facebook ", че към този момент не са част от редакцията. Иванов изяснява, че повода за уволнението му е била публикация за опцията ръководителят на Съвета на федерацията (руският сенат) Валентина Матвиенко да напусне поста този месец и че вероятността за това е доста огромна. Прессекретарят на Матвиенко дефинира информацията като " клюки ".

Сафронов написа, че 20 май е последният му работен ден и че и той, и Иванов си потеглят " не по своя воля, а в сходство с решението на акционера " и претенциите му към публикацията.

Сред напускащите е и заместител основният редактор Глеб Черкасов, началник на политическия отдел. След обява на РБК той удостовери информацията и сподели, че още 10 души " възнамеряват да завършат работните си отговорности в най-скорошно време ".

За " Ведомости " основният редактор на " Комерсант " споделя, че са нарушени журналистическите стандарти в обявата и това е повода за уволнението.

Издателство " Комерсант " е благосъстоятелност на медиен холдинг, следен от предприемача Алишер Усманов. Милиардерът и създател на металургичния колос на " Металлоинвест ". Усманов, който и сега управлява 60% от холдинга, влезе в " Доклада Кремъл " на финансовото министерство на Съединените щати - листата с хора, доближени до президента Владимир Путин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР